Primăria Sectorului 4 investește peste 66 de milioane de lei în reconstruirea a 6 grădinițe încadrate în clasa I de risc seismic

Pentru prima dată în 28 de ani, Sectorul 4 investește masiv în infrastructura școlară! Peste 50 de școli și grădinițe intră în reparații capitale! Lucrările costă peste 13 milioane de euro!

Sectorul 4 bifează o nouă premieră în privința investițiilor publice! După ce au fost demarate lucrări de anvergură în privința lărgirii a trei bulevarde, acum a venit rândul școlilor și grădinițelor din sector să beneficieze de investiții masive, în condițiile în care sunt necesare și modificări structurale importante pentru alinierea clădirilor la standardele impuse de normele de siguranță la incendiu.

Contractele de execuție pentru intervențiile asupra clădirilor în care funcționează unitățile de învățământ aflate în administrarea Primăriei Sectorului 4, au fost deja semnate, așa
că lucrările vor începe săptămâna viitoare, în prima zi a vacanței de vară. 

Lucrările vor costa aproximativ 13,5 milioane de euro (peste 63 de milioane de lei) și se vor încheia înainte de debutul anului școlar 2018-2019.
Lucrările de reparații și modernizare reprezintă o intervenție temeinică asupra tuturor clădirilor școlilor și grădinițelor și presupun, între altele, înlocuirea instalațiilor electrice, termice,
sanitare, înlocuirea pardoselilor, a geamurilor și a ușilor, refacerea tencuielilor, recondiționarea interioarelor și a căilor de acces, refacerea grupurilor sanitare, dar și recompartimentarea spațiilor, acolo unde este necesar pentru o mai bună funcționalitate. În plus, vor fi create toate condițiile pentru accesul facil al copiilor cu dizabilități în unitățile școlare – săli de clasă, săli de sport, toalete etc.

Cu titlu de exemplu, atașăm acestui comunicat proiectul de modernizare a tuturor clădirilor ce aparțin Colegiului Tehnic Miron Nicolescu. Acestea vor fi refăcute și adaptate celor
mai stricte standarde de funcționalitate, iar la final, vor oferi elevilor cadrul necesar desfășurării în condiții optime atât a activităților școlare, cât și a celor extra-școlare, cum ar fi terenuri de sport în aer liber, sală de sport, sală multifuncțională și cantină.

Am considerat că 2018 este momentul T0 în privința asigurării unui standard decent al clădirilor în care funcționează unități de învățământ, atât în ceea ce privește siguranța pe care acestea o oferă copiilor și cadrelor didactice, cât și în privința facilităților la care aceștia trebuie să aibă acces. Anul trecut am fost obligați să relocăm șapte grădinițe ce funcționau efectiv în ruină! Acum însă, în sectorul 4, nu mai discutăm despre proiecte, despre idei, ci despre lucrări ce vor începe chiar acum! Vorbim despre consolidări și reabilitări termice ale clădirilor actuale, despre construirea altor noi, despre dotări la standardele actuale, într-un cuvânt despre locații care la finalul lucrărilor vor fi unele decente, civilizate, dar mai ales sigure!”, declară Daniel Băluță, primarul sectorului 4.