Declarație privind accesibilitatea

Direcţia Generală de Administrare a Unităţilor de Învăţământ şi de Sport Sector 4 își dedică eforturile pentru a îmbunătăți accesibilitatea web, angajându-se să creeze un mediu online adaptabil pentru toți utilizatorii. Obiectivul Direcţiei Generale de Administrare a Unităţilor de Învăţământ şi de Sport Sector 4 este de a furniza tuturor persoanelor, indiferent de capacitățile sau necesitățile specifice, o experiență online intuitivă și agreabilă, investind astfel resurse în vederea facilitării unui website mai accesibil și mai ușor de navigat pentru persoanele cu dizabilități.

Direcţia Generală de Administrare a Unităţilor de Învăţământ şi de Sport Sector 4 s-a angajat să asigure accesibilitatea site-ului său, conformându-se legislației în vigoare, mai precis Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 112/2018 referitoare la accesibilitatea site-urilor web și aplicațiilor mobile ale entităților publice, ratificată prin Legea nr. 90/2019 (O.U.G. nr. 112/2018) și Normelor de monitorizare a conformității site-urilor web și aplicațiilor mobile cu cerințele de accesibilitate, din 06.12.2022.

Această declarație referitoare la accesibilitate este aplicabilă pentru site-ul https://dgauis.ro/.

În momentul de față, website-ul https://dgauis.ro/ este conform parţial cu O.U.G. nr. 112/2018, funcționalitatea „Citește textul/Redare audio” nefiind încă implementată.

În viitorul apropiat, Direcţia Generală de Administrare a Unităţilor de Învăţământ şi de Sport Sector 4 intenționează o reorganizare a site-ului oficial pentru a îmbunătăți accesibilitatea. Ne propunem să ne aliniem la standardele de accesibilitate și să asigurăm o experiență fără impedimente pentru persoanele cu dizabilități.

Această declarație a fost redactată la data de 25.09.2023 și a fost revizuită ultima oară la aceeași dată.

Dacă întâmpinați probleme în accesarea conținutului de pe https://dgauis.ro/ sau dacă aveți nevoie de asistență la oricare secțiune a site-ului nostru, vă rugăm să ne scrieți la office@dgauis.ro. Echipa noastră este disponibilă pentru a vă oferi suport și pentru a clarifica orice nelămuriri aveți.

Dacă observați aspecte de neconformitate în ceea ce privește accesibilitatea conținutului de pe acest site sau dacă aveți propuneri de optimizare, vă rugăm să ne contactați folosind informațiile de contact furnizate mai sus.

Pentru sesizări, autoritatea competentă de aplicare a legii este Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), situată pe Bd. Libertăţii nr. 14, Bucureşti, sector 5, e-mail: monitorizare.accesibilitateweb@adr.gov.ro.