comunicat

Felicitări de la Minsk, pentru muzicienii Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” din Sectorul 4

Felicitări de la Minsk, pentru muzicienii Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” din Sectorul 4

Îmi face o deosebită plăcere și onoare să vă transmit, în preajma Zilei Naționale, sincere mulțumiri din partea Ambasadei României în Republica Belarus pentru parteneriatul și colaborarea de excepție la organizarea, la Minsk, a evenimentului muzical ”Concert de Centenar”. Acțiunea s-a desfășurat în Sala Mare a Filarmonicii de Stat din Republica Belarus, principala scenă a Capitalei belaruse, a fost de impact și a trezit interes și admirație pentru programul de muzică românească divers și bine închegat”, i-a scris Ambasadorul României la Minsk, Viorel Moșanu, Primarului Sectorului 4, Daniel Băluță.

Mesajul a venit după ce 30 de tineri muzicieni, elevi ai Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” din Sectorul 4, au susținut, pe scena Filarmonicii de Stat din Republica Belarus, un concert extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri.

Orchestra de suflători a colegiului din Sectorul 4, singura de acest gen din țară, alături de muzicieni ai Colegiului Național “M.I. Glinka” din Minsk, a susținut un program exclusiv de muzică românească, interpretând într-un mod original, acorduri celebre din opere ale unor compozitori români.

Evenimentul din Minsk, Capitala Republicii Belarus, a fost inițiat și organizat de Ambasada României din Belarus cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Sectorului 4 – care au susținut financiar transportul Orchestrei de suflători a Colegiului de Arte “Dinu Lipatti”, cheltuielile de cazare și masă ale delegației fiind asigurate de Colegiul Național “M.I. Glinka”, din Minsk, în cadrul unui parteneriat încheiat de cele două instituții de învățământ.

Elevii noștri au fost buni ambasadori culturali ai României, mai ales acum, în an centenar. Efortul nostru a fost mic pe lângă talentul lor și dragostea pentru muzică și artă”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Potrivit documentului transmis de Ambasadorul României la Minsk, evenimentul muzical a fost remarcat încă de la lansare de iubitorii de muzică belaruși, care au venit într-un număr impresionant să asculte, cu ocazia Centenarului românesc, din Enescu, Porumbescu, Ivanovici și alți compozitori români.

Vă asigur, domnule primar, că tinerii muzicieni români au demonstrat, prin prestația lor artistică impecabilă, că au meritat toate aplauzele, toată încurajarea și sprijinul concret, pe care li le-ați acordat. Aceștia se află, cu siguranță, la începutul unei cariere muzicale promițătoare, iar muzica românească a fost și este cartea nostră de vizită de cea mai înaltă ținută”, a mai scris Ambasadorul Viorel Moșanu, în documentul adresat Primarului Daniel Băluță.