Vara în …Grădiniță, în sectorul 4. Bani de la buget pentru cadrele didactice din grădinițele deschise în iulie și august

“Vara în …Grădiniță”, în sectorul 4. Bani de la buget pentru cadrele didactice din grădinițele deschise în iulie și august

Cele 19 cadre didactice care vor lucra în grădinițele din sectorul 4 deschise și în vacanță vor primi stimulente financiare în valoare de câte 70 de lei/zi. Decizia a fost luată de Consiliul Local al Sectorului 4, care a aprobat, prin Hotărârea nr. 246, derularea proiectului “Vara în …Grădiniță”, în perioada vacanței de vară, mai exact, de la 1 iulie până la 31 august 2018. Suma totală ce va fi alocată de la buget pentru personalul didactic care va participa la proiect este de 16.380 de lei.

Prin proiectul “Vara în …Grădiniță” autoritățile vin în sprijinul părinților din sectorul 4 care au copii cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani și care sunt nevoiți să găsească, pe perioada vacanței, o soluție sigură pentru supravegherea și îngrijirea celor mici. Două grădinițe au fost înscrise în proiect și vor rămâne deschise și în lunile iulie și august:

  •  Grădinița “Panseluța”, cu sediul în strada Panselelor, nr. 38 – 40, îi va aștepta pe micuți în perioada 1-31 iulie 2018.
  •  Grădinița nr. 30, cu sediul în Bulevardul Dimitrie Cantemir, nr. 16 A, va fi deschisă în perioada 1-31 august 2018.

Înscrierea copiilor s-a încheiat pe 22 iunie și a fost făcută în limita locurilor disponibile (maximum 90 de copii). “Pentru buna desfășurare a proiectului, cea mai importantă resursă este cea umană. De aceea, am propus acordarea de stimulente pentru cele 19 cadre didactice care vor lucra, prin rotație, în cele două grădinițe, între 4 și 16 zile. Copiii vor fi îngrijiți și, mai ales, vor fi în siguranță, în timp ce părinții își vor putea vedea liniștiți de serviciu. În cadrul proiectului <>, cei mici vor participa la activități care le vor stimula dezvoltarea personală, motricitatea și îi vor ajuta să-și îmbunătățească competențele sociale, să deprindă abilități de interacțiune cu adulți și cu copii de vârste apropiate, să-și dezvolte conceptul de sine, autocontrolul și expresivitatea emoțională, capacitățile de cooperare, comunicarea verbală și nonverbală, creativitatea și capacitatea de învățare”, a explicat ANA MARIA MOCĂNIȚĂ, director general al Direcției de Administrare a Unităților de Învățământ Sector 4.

Sari la conținut