Anunt daui.ro

Campanie de informare și măsuri de prevenire, în grădinițele, școlile și liceele din Sectorul 4

Primăria Sectorului 4, prin Direcţia Generală de Administrare a Unităţilor de Învăţământ şi de Sport (D.A.U.I.), extinde, de luni, în toate unitățile de învățământ din sector, campania de informare privind modalitățile de protecție împotriva virusului gripal și a noului tip de coronavirus.

Pentru o informare corectă, angajați ai D.A.U.I. vor distribui copiilor și cadrelor didactice broșuri ce conțin informații legate de modalitatea de prevenire și răspândire a infecțiilor gripale, inclusiv a celor cu noul tip de coronavirus. Acțiunea va beneficia de sprijinul consiliilor de administrație din școli și licee.

În paralel, toate cele 57 de unități de învățământ din Sectorul 4 primesc săpun antibacterian și hârtie igienică, astfel încât toți elevii și cadrele didactice să poată avea acces la norme de igienă personală de bază, recomandate – ca primă măsură de prevenție – de Ministerul Sănătății și de Organizația Mondială a Sănătății.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, Primăria Sectorului 4, prin D.A.U.I, a alocat, încă din ianuarie, 58.500 de lei pentru achiziția a 6.000 de recipiente cu săpun lichid antibacterian, de câte 500 ml, și a 46.000 de role de hârtie igienică. Toate aceste materiale sunt distribuite grădinițelor, școlilor și liceelor din Sectorul 4.

Nu sunt doar primar al Sectorului 4, sunt și medic, și părinte. Știu ce înseamnă nopți nedormite, vizite la camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie, teama și îngrijorarea pentru copilul tău, chiar și atunci când vorbim despre o simplă viroză. Iar ca medic știu că măsurile de igienă personală – spălarea cu apă şi săpun a mâinilor și folosirea batistelor pentru strănut sau tuse – sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, în special prin gripă. Vorbim despre măsuri elementare, pe care suntem datori să le luăm pentru a ne asigura că tuturor copiilor li se garantează accesul la igiena personală în unitățile de învățământ pe care le administrăm. Vrem ca elevii și cadrele didactice din Sectorul 4 să își desfășoare activitatea în siguranță, vrem să avem copii sănătoși care să aibă o singură preocupare la școală: studiul”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Ne dorim ca elevii noștri, familiile acestora, cadrele didactice să fie informate corect, inclusiv în privința măsurilor de prevenire, astfel încât să evităm panica și îngrijorările inutile. În același timp, nu ne dorim să ajungem la suspendarea temporară a cursurilor din cauza gripei sezoniere. Vom merge în toate unitățile de învățământ, vom distribui broșurile editate de Primăria Sectorului 4, vom discuta cu elevii și cu cadrele didactice. În paralel, distribuim și materialele pentru igiena personală. În ceea ce privește aprovizionarea cu dezinfectanți sau dezinfecția, conducerea fiecărei unități de învățământ cunoaște procedura și normele legale și trebuie doar să formuleze solicitări în acest sens către noi”, a explicat, la rândul său, Ana Maria Mocăniță, director general al Direcției de Administrare a Unităților de Învățământ Sector 4.