Bursa Scoalara – daui.ro

Bani pentru elevii din Sectorul 4, în prag de Sărbători.  Peste 4.700 de copii vor primi burse pentru primul semestru al anului școlar

4.730 de elevi din Sectorul 4 vor primi burse în valoare totală de 3.729.200 de lei.

Bursele de performanță, cele de merit și de studiu, dar și bursele de ajutor social care vor fi achitate sunt aferente semestrului I al anului școlar 2018 – 2019.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 4, adoptată la începutul lunii noiembrie, indiferent de forma de învățământ – primar, gimnazial sau liceal – elevii cu rezultate bune la învățătură vor fi premiați cu sume cuprinse între 100 și 400 de lei pe lună.

Astfel, 1.762 de elevi cu rezultate deosebite vor primi burse de performanță și de merit, în valoare de câte 400 de lei/ lună, respectiv, 200 de lei/ lună.

De asemenea, vor fi plătite 463 de burse de studiu, în valoare de 100 de lei/ lună fiecare, peste 2.400 de burse de ajutor social – pentru elevii care provin din familii modeste – în valoare de câte 100 de lei/ lună, dar și 79 de burse de ajutor social ocazional (acordate, potrivit legii, o singură dată pe an), în valoare de câte 300 de lei.

Bursele de performanță, cele de merit și de studiu, dar și bursele de ajutor social vor fi achitate pentru semestrul I al anului școlar 2018 – 2019.

Plățile către elevi au fost aprobate prin Hotărârea nr. 277 a Consiliului Local al Sectorului 4, adoptată în ședința extraordinară din 6 noiembrie. “Se aprobă pentru anul școlar 2018 – 2019, semestrul I, elevilor cuprinși în învățământul preuniversitar de stat din instituțiile de învățământ de pe teritoriul Sectorului 4, un număr de 4.730 burse școlare și cuantumul acestora, conform Anexei care face parte din prezenta hotărâre.”, se arată în articolul 1 al documentului.

Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 4 nr. 277 din 6 noiembrie 2018 poate fi consultată AICI (http://www.ps4.ro/wp-content/uploads/2018/11/H_277_.pdf).

Sperăm ca, până de Moș Nicolae, să fie achitate toate bursele aprobate prin hotărârea Consiliului Local. Vrem să le reamintim părinților, elevilor și cadrelor didactice că dosarele pentru acordarea de burse trebuie reînnoite la începutul semestrului II. De asemenea, trebuie să precizez că, tot din semestrul II al acestui an școlar, și elevii claselor a V-a și a IX-a vor putea beneficia de burse de merit sau de burse de studiu, în funcție de mediile obținute în primul semestru”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Metodologia care stabilește condițiile de acordare a burselor pentru elevi a fost elaborată de Ministerul Educației în anul 2011. Procedura prevede completarea de către elevi și părinți a unei cereri-tip prin care aceștia trebuie să opteze pentru un tip de bursă din cele care pot fi acordate, în funcție de performanțe sau de nivelul de venituri, premiile nefiind cumulate.

Dosarele întocmite pentru acordarea burselor pentru elevi sunt avizate de Consiliile de Administrație ale școlilor și transmise conducerii unităților de învățământ, fiind centralizate de secretariatele școlilor. De aici, listele, fără date nominale, pe care sunt înscrise doar numărul și tipul burselor, ajung la autoritatea locală.

Este nevoie de multă atenție în modul în care se întocmesc aceste liste în unitățile de învățământ. Chiar și o singură eroare bulversează întreaga procedură, pentru că este necesară refacerea listelor și reluarea întregului proces”, a explicat directorul general al Direcției de Administrare a Unităților de Învățământ Sector 4, Ana Maria Mocăniță.

Sari la conținut